Szerző

P. R. Reena

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

A pandémia, online oktatás alatt rengeteget olvastam, meg természetesen a Facebookot pörgettem, ahol szó szerin az arcomba lett tolva egy regénypályázat. Az ominózus poszt naponta többszőr is megjelent a hírfolyamomon. Abban az időben sokat voltam egyedül, vagy a kisfiammal, aki az online oktatáson vett részt, így sok időm volt gondolkozni. És addig-addig motoszkált bennem ez a pályázat, hogy kitaláltam egy történetet. Először csak fejben, azután mikor már megvolt az egész sztori, legépeltem. Így született meg az első regényem, a Megmenteni Viktóriát.

A családom eleinte nem is tudta, hogy írok. Mikor kiderült, kicsit furcsán néztek rám, de elfogadják, hogy nekem ez a hobbym, és támogatnak benne.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

Januárban jelent az meg első regényem e-könyv formájában, de mostanra már nyomtatásban is kapható Megmenteni Viktóriát címmel. Az e-könyvet a Google Play áruházban, a Play könyvek oldalon és a Holnap Magazin webáruházában lehet megrendelni, míg a nyomtatott verziót tőlem.

Kinek ajánlom a könyvet? Mindenkinek, akik szeretik a romantikát, izgalmat és nem riadnak vissza a pikáns jelenetektől. A szereplőim és a történet az én képzeletem szüleménye, de a helyszínek valóságosak, és bárki által bejárhatóak. Volt több olvasóm is, akik kiemelték, hogy számukra hatalmas pluszt adott ez a történetnek, sokkal jobban beleélhették magukat, hiszen a könyvben szereplő helyszínen sétálva azt várták, mikor sétál velük szembe Viktor Radarral, vagy esetleg Viktória.

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Jelenleg két történeten is dolgozom, jobban mondva hármon. A Megmenteni Viktóriát folytatásának szerkesztési folyamatai zajlanak, közben készül Viktória és Marco előtörténete, amit többen kértek, és természetesen számomra az olvasó kérése szent. Valamint elkezdtem egy teljesen különálló történetet is, aminek Rabság a címe. Ez a történet is bővelkedni fog izgalmakban, forró jelenetekbe és szókimondó szereplőkben, persze a domináns pasik sem fognak belőle hiányozni, és a sok bonyodalom, ami felborzolja majd a kedves olvasó idegeit.

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

A „szűrke” hétköznapokban társ, anya és dolgozó nő vagyok. Párommal immár 23 éve nyúzzuk egymást és neveljük kisfiunkat, aki már nem is olyan kicsi. Paksiként sok időt töltünk a Dunán, amíg én strandolok, a parton napozok, sütögetek, a fiúk pecáznak.

És mivel valamiből meg is kell élni, nekem is van főmunkahelyem. Napi nyolc órában készítek repülőgépekbe kábeleket. A munka fizikailag nem megterhelő, de nagy összpontosítás és precizitást igényel. Senki sem szeretné, ha miatta zuhanna le egy repülő. A viccet félretéve, az álltalunk leszerelt kábelek komoly ellenőrzéseken mennek át, így nem fog miattam lezuhanni egy gép sem.   

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Igen. A második kéziratom írásakor volt egy olyan rész, amit nem tudtam úgy leírni, ahogy szerettem volna. Többszőr is újraírtam, míg meguntam és félretettem egy időre. Ez idő alatt pályázatokra írtam, és több könyvet is kiolvastam. Utána megpihent elmével visszaolvastam az addig leírtakat, és könnyedén folytattam a történetet.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Kedvenc zsánerem a romantikus, romantikus-erotikus, de fantasyt is egyre többet olvasok. Elsősorban a durvább, rázósabb könyveket választom. Nem fogom felsorolni a kedvenc íróimat, mer túl hosszú lenne, és nem szeretnék senkit sem untatni. De ha még is ki kell emelni néhányat, akkor a külföldiek közül Tillie Cole, Ker Dukey és K. Webster párosa, Sara J. Maas, Meghan March, Jody Ellen Malpas. Magyarok közül Borsa Brown, Karády Anna. Bevallom az elmúlt években többnyire külföldi szerzőktől olvastam, de igyekszem egyre több magyar szerzős könyvet beszerezni. A szórakoztató irodalom mellett sok írástechnikával foglalkozó cikket olvasok, főként Wágner Szilárd írásait kedvelem.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

Több csatornán is megtalálhatnak az olvasók. Moly.hu-n, Instagramon és természetesen Facebookon is, valamint van egy blogom is, amin több novellám és versem is olvasható.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070547246772

https://www.instagram.com/renatapupp/?igshid=ZDc4ODBmNjlmNQ%3D%3D&fbclid=IwAR3_V29bEUg18SQzB2BdFHMxq-fPna4BwnTOXkHT3geQPPh9hJLZZFuWz8Y

https://moly.hu/alkotok/p-r-reena?fbclid=IwAR1Qjola2mcJpDMC4ytrBvf8F9VyHUmAERwaleWs38c2AIHbfJJC94BOFsM

https://reenaprblog.blogspot.com/?m=1&fbclid=IwAR0orPjfOKWBrSYeZwYu3n7Haj3szeELPbhr4G5RMARq6EYPWWamyOZCgrk

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük