Szerző

Angie Kyra

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

1997-ben egy kis faluban laktunk. Nem volt semmi szórakozási lehetőség a fiataloknak a helyi kisbüdösön kívül. A kocsma nem az én világom. Akkor még láttam szabad szemmel olvasni, és „faltam” a Júlia, Szívhang, Romana stb. sorozatokat. Amikor kipattant, hogy miért ne próbálhatnám meg én is… így a saját szórakoztatásomra, tollal füzetbe, mint a nagyok, kezdtem írni az első könyvemet. Nem nyert támogatásra a környezetemtől.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

A másodikként megjelent könyvem címe a Soha ne mondd, hogy soha. Romantikus lelkületű fiatal felnőtteknek ajánlanám. A romantikus főszál mellett hangsúlyos a tanító célzatú, érzékenyítésre, szemléletformálásra hajazó mellékszál. Úgy ad információkat a látássérültek mindennapjairól, hogy közben szórakoztat.

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Idén egy könyvemet szeretném legalább kiadni. Most szokásomhoz híven egyszerre több könyvön dolgozom. Szerkesztővel finomítjuk az Áldott teher első részét. Érdekes csavart (nyitott házasság) dobtam be a mindenáron babát akaró Kornélia életébe. Romantikát kedvelő fiatal felnőtteknek ajánlom majd. Közben írom az Áldott teher második részét.

Egy-két fejezet van vissza a krimiből. Az Áldott teherhez hasonlóan, már ez is itthon játszódik, és ez is teljes mértékben a fantázia szüleménye. Bűnös vagy nem bűnös címet kapta a könyv. A művelődés szervezőként dolgozó Ritát az egyik este, futás közben megtámadják. Nem tesz feljelentést. A tanú bejelentése alapján jut el Ritához a nyomozó. Rita még mindig nem él a feljelentés lehetőségével, így le kell zárni az ügyet, ami lehetőséget ad a nyomozónak, hogy magánemberként közeledjen Ritához, és akkor esik ki a „csontváz” a szekrényből… Egy négy évvel korábbi bűncselekményre derül fény… Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krimit és szereti a romantikát. Krimi, véres jelenetek és gyilkosság nélkül, de mégis izgalmas.

A harmadik nagy falat az ifjúsági sorozatom. Határon innen és túl címet viseli. Ebből már két rész megvan, írom a harmadikat. A Soha ne mondd, hogy soha című második regényemnél felmerült több olvasónál, hogy mi a helyzet a magyarországi látássérült környezettel. Ezt szándékozom bemutatni, de úgy, hogy itt is a romantika a főszál. Főszereplőnk a 15 éves Erika, súlyos látássérült. Helyzetéhez mérten éli a középiskolások életét. Mit jelent, hogy a helyzetéhez mérten? A szembetegsége miatt fel van mentve testnevelés alól, de hogy a mozgás neki is biztosítva legyen, úszni fog járni…. Nem véletlen a cím, betartjuk vagy feszegetjük azokat a határokat?

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

A család, a háztartás az első. Sokat olvasok, mert kikapcsol és feltölt. Általános szociális munkás diplomát szereztem, azzal a céllal, hogy látássérült sorstársaimnak segítsek. Ezt a Ki-látás alapítványnál maximálisan meg is valósítom. Számítógép és okostelefon használatát tanítom a látássérülté vált felnőtteknek, megkönnyítve ezzel az önállóságukat.

A munka mellett önálló vállalkozásba szeretnék kezdeni Virtuális asszisztensként. Ezen dolgozom.

Ezek mellett 2019.  októbere óta vezetek egy Írisz csoport névre hallgató, többségében látássérülteket tömörítő informális csoportot. Különböző programokat szervezünk magunknak, és csatlakozunk mások által életre keltett eseményekhez.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Szerintem nem, ha esetleg mégis, akkor valószínűleg az olvasás, mint mindenen ezen is átlendített.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Anne L. Green, Abott Jeff, Cook Robin, Leiner Laura, Vavyan Fable, Vi Keeland, Maya Banks, Baráth Viktória, Rebeca Reed, Jenei András, Chris Carter, Borsa Brown, Rácz-Stefán Tibor, Martha Taylor, Ewelyn Marsh, stb. hosszasan sorolhatnám…

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

e-mail: kyra.angie@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/angie.kyra.963

instagram: angie.kyra.963

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük