Szerző

Goran Episcopus

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

Azt mondták, mit akar ez a kisgyerek. Persze azok még nem voltak olyan komoly írások, és mint minden gyerek, minden akartam lenni. Volt, hogy mikrofont fogtam, majd azt képzeltem, olyan vagyok, mint Bruce Lee, és megtanultam az indiános csatakiáltásokat. Később, mikor felnőttem, szakmai írásokat készítettem. Volt olyan is, amire az Európai Uniós Phare projekt fizette a szerzői jogdíjat. Majd a spiritualitásból adódóan lett néhány írás, és a történelmi írások ez után jöttek. Van, ami angolul. Persze a versek azok meg jönnek minden nap, és le se írom mindet….

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

Azt gondolom, hogy színjátszó csoportoknak szívesen ajánlanám, de mint kisregény is megállja a helyét. Egy szerzőtársammal készítettem, és benne ütközik a spiritualitás a keresztény dogmákkal. A címe: Hajótöröttek.

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Egy antológiát szerkesztek, és az illusztrációt is készítem bele. De függőben van a következő verseskötetem, és egy regény is. Persze sok mindent görgetek magam előtt, és sokszor félre rakom, ha jön egy új ötlet.

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod? 

Szívesen gitározok és éneklek. Van, amikor születik is egy-egy vers a dallamra. De nagyon szeretek sétálni. Közel az Ontario-tó és élményszámba megy, ha egy napfelkeltét megnézel. De volt olyan, hogy a holdfelkeltét vártam, és néztem, ahogy a tó felszínen megjelenik. A rajzolást és a festést se szeretném kihagyni sose, hiszen pont ez az a cselekvés, ami miatt nincs olyan, hogy elakadok egy alkotásba…. Van, hogy a történethez készítem a képet és van, hogy a képet írom körül.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Sok író ismerősöm van, és néhánynak igyekeztem az ő válságuk feloldásába segíteni.  Nekem, ha van ilyen, nem veszem észre, mert mindig van mit csinálnom.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

A kedvenc könyvem Kenneth Roberts-től az Északnyugati átjáró. Annyira bejött, hogy az eredeti helyszíneit bejártam. Sok minden függ a könyv fordítójától is, hogy az élményt átadja. Sajnos ettől a szerzőtől egy másik fordítás már nem igazán volt élvezhető.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

Az írói oldalamat a facebookon találhatják. Esteleg a kiadói oldalamon is tájékozódhatnak.

https://www.facebook.com/goranepiscopusauthor/

https://www.lulu.com/fr/spotlight/arvai65/

Ha személyesen akarnak, akkor írjanak a facebookon rám, és mondjuk a Torontói kikötőben szívesen megiszok bárkivel egy kávét vagy egy séta közben megmutatom a város érdekességeit. Javaslom, hogy július elsején jöjjenek, mert akkor van „CANADA DAY” Kanada nap, és ingyenes a múzeum. De ekkor sok koncert ingyenes. Tavaly AC/DC koncerten voltam, de sok más neves előadó is megfordult.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük