Szerző

Garajszki Rozika

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

Már tinédzser koromban érdekelt az irodalom, főleg a versek, de belefogtam egy regénybe is. Akkor talán még nem voltam elég érett hozzá, így nem vigyáztam az akkor született írásaimra. Pár éve kezdtem újra írogatni. Először verset, amit beküldve egy pályázatra rögtön elnyertem a felnőtt kategória első helyét. Ezen felbuzdulva elkezdtem bepötyögni a gépembe az akkor már egy ideje a gondolataimat betöltő történetet. Majd egy másikat. Mindkettő a fiókban van még. A harmadikat pályázatra küldtem, nem lett a zsűri kedvence. A negyedik regényem egy másik kiadóhoz került pályázatra, és ott sikerült 115 pályázóból az első tízbe kerülni. Ettől a pillanattól kezdett felfelé ívelni a regényírói pályám.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

Már három megjelent regényem van, most jelenik meg a negyedik, ami szintén jó helyet ért el a Holnap Magazin pályázatán. 120 regényből a 8. lett, én pedig boldog, mert azért 112 írás mögöttem végzett! A címe: Helga – Akkor is ő az igazi! Ez egy romantikus regény, tehát a műfaj kedvelőinek ajánlom, de annak is, aki nem szereti a romantikától csöpögő írásokat, mert ebben inkább a bonyodalmak hemzsegnek a boldog szerelmes összebújások helyett. Persze a végére senki se az, akinek az elején gondoltuk, de ehhez végig kell olvasni, hogy fény derüljön a szereplők igazi kilétére. Leginkább Diana Dorth írt hasonlóan bonyolult életekről, aki őt szereti, ez is tetszeni fog neki. De hasonlították már az írásaim Wass Albert kesernyés romantikájához is. Tény, mindig van a történeteimbe a könnyeket kicsalogató részlet is.

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Jelenleg egy régebben megírt történetet javítok, csinosítom, és igyekszem kiadható állapotba hozni. Egy Forma-1-es pilóta és egy motorversenyző hölgy kapcsolata a fő mozgatórugója. A férfi híres nőfaló, a lány inkább visszafogott és a divattervezés is képbe jön nála, mégis ő lép először a férfi felé, ám ez a lépés óriási titkot rejt a férfi előtt. Házvezetőnőnek jelentkezik a magányosan élő férfi házba. Két részesre tervezem, mert jelen állapotában is több mint tízezer leírt karakter.

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

Ha nem írok, akkor olvasok, jelenleg éppen egy zsűri tagjaként. De ha nem kötelezettség, akkor is nagyon szeretem a könyveket, fantáziavilágukkal kizökkentenek a hétköznapokból, ami nálam sokszor a kétkezi fizikai meló. Mezőgazdasággal foglalkozom, de nagyon szeretek szabni-varrni is. Az időmmel magam gazdálkodom, a lányaim már régen kirepültek, kettecskén élünk a férjemmel, de a három fiúunokám is sűrűn igényel ebből a beosztott időből.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Volt rá példa, hogy tanácstalan voltam, és nem tudtam, hogyan tovább. Olyankor próbáltam mással foglalkozni, nem rágörcsölni, és hol több, hol kevesebb idő után jött egy ötlet. Előfordult, hogy egy zeneszám, de olyan is, hogy egy újságcikk adott inspirációt a folytatáshoz. 6. Kitől/kiktől olvasol szívesen? (lehet cikkíró, blogger, vers vagy regényíró, a lehetőségek tárháza végtelen) Szeretem a verseket, Petőfi, Ady, József Attila nagy kedvencem. Szívesen olvasok Mikszáthtól, Szabó Magdától, Wass Alberttől, romantikusat Diana Dorthtól, de a mai kortárs írókat is nagyon kedvelem. Itt talán nem írnák felsorolást, mert tele lenne az oldal a romantikus és fantazy könyvek íróival.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Szeretem a verseket, Petőfi, Ady, József Attila nagy kedvencem. Szívesen olvasok Mikszáthtól, Szabó Magdától, Wass Alberttől, romantikusat Diana Dorthtól, de a mai kortárs írókat is nagyon kedvelem. Itt talán nem írnák felsorolást, mert tele lenne az oldal a romantikus és fantazy könyvek íróival.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

A legközelebbi találkozásunk talán a könyvhét lehet, ahol minden bizonnyal kint leszek, és vasárnap dedikálni is fogok, de augusztus végére tervezünk Tina Colt írónővel egy közös könyvbemutatót is Budapestre. Addig is Megtalálható vagyok a normál és írói facebook oldalamon, és Messengeren bármikor kapcsolatba léphet velem bárki. A normál facebook oldalam: https://www.facebook.com/rozaliamargit.pitka

Az írói oldalam, ahol bolt is található: https://www.facebook.com/garajszkirozika

Az utoljára megjelent Júlia – Az élet időnként ismétli önmagát című regényem elérhetőségei: A könyv a Líránál az alábbi linken kapható: https://www.lira.hu/hu/szerzo/garajszki-rozika

A könyv a New Line kiadónál: https://shop.newlinekiado.hu/Garajszki-Rozika-Julia-Az-elet-idonkent-ismetli-on

A regény e-kötetként a Holnap magazin weboldaláról is beszerezhető: https://webaruhaz.holnapmagazin.hu/product/garajszki-rozika-julia-e-konyv/

Az Underground oldalán is elérhető: https://undergroundbolt.hu/szerzo/garajszki-rozika/

A regény molyos adatlapja: https://moly.hu/konyvek/garajszki-rozika-julia

Az Antikváriumnál is elérhető: https://www.antikvarium.hu/index.php?type=search&ksz=Garajszki%20Rozika&oldaldb=60&oldalcount=1&reszletes=0&newSearch=1&searchstart=ksz&interfaceid=101

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük