Szerző

Poór Edit

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

Igazából már gyermek koromban írtam verset és színdarabot, de az életem más pályát írt le. Mindig szerettem az irodalmat, azonban csak 2011-től kezdtem el újra írni. Eleinte verseket, majd később novellákkal és regényekkel bővítettem alkotásaimat. Nagy utat jártam be 33 éves koromig. Ekkor az Úr megrázott és felébresztett a földi valóságomból, mert ő más utat szánt nekem. Jézus vezetésével egy új pályára állított, melynek az eredményei olvashatóak írásaimban. Mottóm; Az Úr szolgálatában hittel alkotni a legnemesebb feladat. A családom, barátaim és ismerőseim örülnek és szívesen olvassák az alkotásaimat.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

Nem régen jelent meg az – Élmények északon – című spirituális kaland regényem.  Nagy szeretettel ajánlom mindazok számára, akik szeretik a kalandokat és az északi tájak érdekességeit, valamint érdeklődnek a spirituális gondolkodás iránt.  A kaland és a spirituális szál szépen összefonódik a regényben, ok – okozati összefüggésekben bontakozik ki a történet során.

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Hamarosan író – olvasó találkozóm lesz és még egy másik meghívásnak is eleget kell tennem, így a május és június elég sűrű most nekem. Ettől függetlenül, ha ihletet kapok egy versre vagy novellára, akkor természetesen leülök és írok. Folyamatban van egy verseskötetem, valamint a második novella kötetem, amit szeretnék a jövő évben bemutatni.

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

Teszem a mindennapi dolgomat és leginkább olvasással töltöm a maradék időmet. Estenként szeretek egy jó filmet megnézni, ami kikapcsol.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Szerencsére még nem, hiszen nem görcsölök rá az írásra sohasem. Nem vagyok határidőhöz kötve, így csak akkor írok, ha a sugallat leültet.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Szeretem hazánk nagy költőit és íróit; Reviczky Gyula, Csokonai Vitéz Mihály, Arany János, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály, Jókai Mór, de természetesen nagyon sok kortárs költő verseit és írásait is olvasom. A Biblia elsődleges olvasmányom magyarázataival. Regények és filozófiai, spirituális könyvek közül Dr. Paul Brunton, C. G. Jung, Rudolf Steiner, Szepes Mária, Szabó Judit, Molnár Edit, Danielle Steel, Vay Adelma, Allan Kardec könyveit olvasom szívesen.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

Legközelebb 2023. 05. 06.-án lesz író – olvasó találkozó 15.00 órától Debrecenben a Méliusz Juhász Péter Központi Könyvtárban / Bem tér 19/D / alatt, ahol találkozhatnak velem és a bemutatott könyveimet dedikálom. Verseim és novelláim témakör szerint olvashatóak a Weblapomon; http://www.pooreditirono.hu/ , illetve az elkészült könyveim letölthetőek. A szerzői oldalam; https://www.facebook.com/pooreditszerzo/ , írásaim elérhetőek még; https://www.poet.hu/tag/Eci , https://holnapmagazin.hu/ , https://napvilag.net/ , https://irodalmiradio.hu/ , https://moly.hu/ .

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük