Szerző

Lione Stanislav

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet?

Ez egy elég régi dolog. Általános iskola harmadikban volt fogalmazás óránk, és már akkor nagyon szerettem írni. Később is próbálkoztam vele, jelentkeztem iskolai novellapályázatra is, bár már akkor is hosszabb volt a sztorim, mint egy szimpla novella. Ironikus módon persze a novellához rajzolt illusztrációmat díjazták végül különdíjként. 😀 Évek múlva is újra és újra megpróbálkoztam az írással, de sosem voltam elégedett az eredménnyel. Olyan 2018 környékén vetettem bele magam komolyabban az írástechnikába, az akkor írt szupertitkos newadult kéziratomon végig is lehet kísérni a fejlődést. A Csillagom története bár korábban keletkezett, de regény-kézirat csak 2020-ban lett belőle.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent regényedet?

A legutóbb és egyben első megjelent regényem a Csillagom, amely egy romantikus, spirituális fantasy némi humorral megfűszerezve. Romantikus, mert a szerelmi szál fontos szerepet játszik benne, és bonyodalmat okoz a szereplők életében, lelkében. Fantasy, mert átlépnek egy másik világba, és olykor még varázsolgatnak is. És spirituális, ugyanis a világ varázsrendszeréhez a buddhizmust és a magyar tengrizmust, illetve még más spirituális rendszereket hívtam segítségül. Aki szereti a romantikus fantasy regényeket, és szívesen olvasna egy olyan történetet, amelyben kivételesen nem a rosszfiú hódítja meg a jókislányt, annak ajánlom a Csillagomat. Kiváltképp, ha még annak is örül, ha van egy könyvnek mondanivalója. 😉

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

A Csillagom folytatásán dolgozom, bár jelenleg azt mondanám, inkább érésben van a folytatás. Két nagyon fontos fókusza lesz a történetnek. Az egyik a traumafeldolgozás a női főszereplő oldaláról, de erről nem szeretnék sokat mesélni most, nehogy spoiler legyen azok számára, akik még nem olvasták a Csillagomat. A másik fő fókusz a spirituális elakadások és egyéb ezzel kapcsolatos kérdések témája a férfi főszereplő oldalán. Miután helyre tette magában a szerelem kérdését az első kötetben, újabb belső konfliktusok merülnek fel benne, miközben megpróbálja helyrehozni… (ó, ezt spoiler-veszély miatt ismét nem említhetem meg), és megtalálni Perzselőföld trónörökösét. Természetesen mindezek hasonlóan kalandos módon fognak megjelenni, ahogy a Csillagomban is történt.

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

Sok mindennel foglalkozom, és még többel szeretnék foglalkozni. A napi betevőt szoftverfejlesztőként keresem, de ezen kívül van két macskánk, szeretek olvasni (na jé!), előadásokat hallgatni, festeni, rajzolni (a Csillagom borítóját is én készítettem), túrázni… Ja, és van egy blogom is, Megvalósítás alatt címmel, ahol mindenféléről írok, ami épp foglalkoztat. Régebben tanultam zenét és énekelni is, azelőtt pedig színjátszóztam. A drámatanulmányaimat pedig remekül fel tudtam használni az íráshoz is. Szóval, ha van a közeledben dráma-szakkör, javaslom, hogy mindenképp próbáld ki!

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Talán igen? Talán nem? Talán most vagyok abban? Nem tudom. A marketing is elszívja az ember kreatív energiáit. Bár jobban élvezem, mint hittem volna. De most, hogy sokat olvastam a traumafeldolgozásról, és a transzperszonális pszichológiáról, lassan újra kifelé fognak áradni a szavak, úgy érzem. A kisebb válságokon is mindig az segít át, hogy mással foglalkozom. És mivel multipotenciális személyiségként annyi minden érdekel, igazán könnyedén tudok mással foglalkozni. 😀

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Elég vegyes és folyamatosan változó az ízlésem. De akad azért néhány nagy kedvencem, akik mindig a szívem csücskében maradnak, mint például Vavyan Fable, Jodi Taylor, Arthur C. Clarke, Frank Herbert. Igen, a sci-fit is nagyon szeretem, és van is egy már megjelent sci-fi novellám Tianguo – Az ösztönök nyomában címmel, amely harmadik helyezett lett a Sci-firől Nőktől Nőknek blog pályázatán.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

Ott leszek a Könyvhéten, és ha minden jól megy, Julie V. Scott standjánál fogok dedikálni! De erről még egyelőre nem árulhatok el többet, de hamarosan Julie megosztja a részleteket, és akkor már én is promotálhatom. Addig is megtalálható vagyok:

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük