Szerző

Péri Györgyi

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

Már kamaszkorom óta írtam. Főleg érzelmi segítségnek rövidprózákat, később verseket is. Nagyon kevesen tudtak róla, legfőképp magam számára, magam örömére készültek. Anyum lelkesen gépelte, szerkesztette őket, de inkább csak elnézőek voltak az időrabló tevékenységemmel kapcsolatban.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet? 

Az eddig megjelent regényeimet, az Aki hétszer született sorozatot inkább felnőtt hölgyeknek ajánlanám, mert egy női sors női nézőpontját ismerhetjük meg a középkor világában. Munkáimat már hasonlították Wass Albert Funtineli boszorkányához és Ken Follett Katedrálisához, így akiknek az tetszett, valószínű ez a sorozat is elnyeri a tetszését.

A novellákat – Minden más címmel jelent meg – és a verseket is – Főnixdalok címmel találhatjátok meg az oldalamon – inkább nőknek ajánlanám.  

Most azonban egy pályázatra írt ifjúsági regénnyel fogok a közönség elé lépni, amit már 10-14 évesek számára ajánlok. A címe még alakulóban van, Tábor az erdő mélyén vagy Fáserdő tábor titka között ingadozok még.

Milyen történeten dolgozol jelenleg? 

Ebben az ifjúsági regényben, amit említettem, több megtörtént eseményt is összegyúrtam a fikciós keret mellé, ami igazán élvezetessé tette az írást. Tehettem mindezt azért, mert tanárként dolgoztam 27 éven át. A regényben több nézőpont váltakozik, így van, hogy egy-egy momentumot más nézőpontból is meg tudunk ismerni, ami még érdekessé teheti a regényt. 

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod? 

Imádok túrázni, elkezdtem a KÉK útvonalát bejárni, illetve táncolni is szeretek, bár a Covid időszaka óta ez utóbbi sajnos elmaradt az életemből. Üzleti világba csöppentem 2022 januárjában, ahol egy teljesen másik világ fogadott. Tanácsadóként és adminisztrátorként dolgozom jelenleg.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Igen. Ezt a tavalyi évet annak tekintem.

Ez a korszak, válság az előző kérdéshez kapcsolódik, hisz akkor egy nagy váltás történt az életemben, és ebben az újfajta munkában újfajta szerepben is meg kellett találjam magamat. Nagyon segítenek az olvasók biztatásai, kvázi sürgetése, hogy várják a sorozat harmadik részét, vagy a beharangozott ifjúsági regényt. A határidő amúgy is nagyon jó „múzsa”, lehet az olvasók szeretete nélkül ez az írói válságkezelés nehezebben menne.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

A MOLY oldalt megismerve több kihívásban vettem részt, így az olvasásom igen vegyes. Nem is tudok kedvencet írni, mert sok olyan könyvet is megismertem, amiről előtte nem is hallottam, de nagyon a szívemhez nőttek. Hogy azért mondjak konkrét példát is: D. Keyes: Az ötödik Sally; M. Blake: Farkasokkal táncoló; Müller Péter: Világcirkusz, Lázár Ervin: Csillagmajor; Alice Walker: Kedves Jóisten; Szerb Antal: Pendragon legenda; s hogy felhívták a figyelmemet rá: Ken Follett: Katedrális. De szeretem a drámákat, a jó humort: Dürrematt, Wodehouse, Gerald Durell… Rengeteg jó könyv van, amit nem ismerek, és tele a polcom olvasásra váró történetekkel.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók? 

Szoktam online Író-olvasó találkozókat tartani, néhol könyvtárakban személyesen részt venni bemutatókon, ahol dedikálok is.

Bonyhádon már biztos találkozhatnak velem a könyvhét alkalmával is.

Online felületen a Facebookon, Instagramon Péri Penna név alatt, Youtube-on, Tik-tokon Péri Györgyi név alatt találhattok meg.

A könyveimből részleteket lehet olvasni a peripenna.hu weboldalon.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük