Szerző

Victoria Miller

Mi volt az a pont, amikor történetírásra adtad a fejedet? Mit szólt hozzá a környezeted?

Kb. hét évvel ezelőtt kezdődött az írás iránti szenvedélyem, mondhatni a semmiből. Álmodtam valamit, ami nagyon megmaradt bennem, és akkor életemben először valami azt súgta, írjam meg. Nem is értettem, miért érzem ezt, mivel azelőtt sosem érdekelt az írás, ezért igyekeztem nem is foglalkozni vele. De csak nem hagyott nyugodni a dolog, és egyszerűen képtelen voltam nem leírni. Ez a pillanat pedig sorsfordító volt. A jelenetből egy egész regény lett a végére, ami persze borzalmasan sikerült, 😀 hiszen minden létező hibát elkövettem benne, amit csak egy kezdő író elkövethet. De tudtam, hogy ez valami fontos, ezért elkezdtem tanulni, és csak írtam és írtam. Emellett súlyos autoimmun betegségem miatt ez egyfajta terápia is volt számomra, ami segített kiszakadni a valóságból. De ez a szenvedély azóta sem hagyott alább, pedig jobban vagyok. Az írás az életem, ez vagyok én, az igazi énem, a sorsom, ha úgy tetszik, és nagyon örülök, hogy rátaláltam a hivatásomra. A környezetemben sokáig nem tudták, hogy írok, mert nem hittem, hogy elég jó lehet, amit csinálok. Aztán amikor elkezdtem megmutatni a történeteimet, sok pozitív visszajelzéseket kaptam, ami erőt adott a folytatáshoz.

Kinek ajánlanád a legutóbb megjelent/nemsokára megjelenő regényedet?

Első, megjelent könyvem A hibrid című sci-fi, mely egy – az amerikai hadsereg által fogvatartott – földönkívüli szemén át mutatja be az emberiséget és azt, amit a földdel és egymással tesz. Szó esik háttérhatalmi kérdésekről, eltitkolt történelemről és más fontos, időszerű kérdésekről. Valamint arról, hova vezethet egy profit és hatalom mániás pszichopaták által vezetett rendszer. Mindezt persze azért egy izgalmas történetbe csomagoltam, de ami amolyan társadalomkritika is a részemről. Szeretném, ha elgondolkodtatná az embereket, mert nagyon hamar fel kell ébrednünk és változtatni! Ugyanis ha nem tesszük, csúnya jövő vár ránk!

Terveim szerint ősszel e-book formájában pedig megjelenik a Vágy ára című erotikus krimim, mely egy nyomozónő történetét meséli el, aki szenvedélyes kapcsolatba bonyolódik az általa vezetett gyilkossági ügy egyik tanújával, aki azonban idővel gyanúba keveredik. A sztori azt a kérdéskört boncolgatja – igencsak sikamlós jelenetekkel tarkítva -, hogy a szenvedély mennyire tudja elvenni az ember eszét, és hogy vajon meddig megy el valaki, hogy megtartsa azt, ami szinte drogként hatva rá fogva tartja. Neki pedig eközben azt is ki kell derítenie, hogy az említett férfi bűnös-e vagy sem. Ez a könyv egyébként ha minden jól megy, angol nyelven is elérhető lesz, ami komoly lehetőséget ad majd arra, hogy jóval több olvasóhoz eljusson, mint egyébként. Nagyon izgalmas!

Valamint az Aurora című romantikus regényem is készen áll lassan a megjelenésre, ami egy igazi romantikus történet, mely két idősíkon játszódik. A trópusi Sandover Key szigetén és a 18. századi, angol Alverton kikötővárosában. Mindkét helyszínen megismerhetjük egy-egy pár szerelmi történetét, akiknek valamilyen módon azonban téren és időt át is köze van egymáshoz. Igazi szívmelengető történet ez, ami remélem szintén meg jelenhet majd a nem túl távoli jövőben.

Milyen történeten dolgozol jelenleg?

Több történetem is folyamatban van, mivel mindig azzal foglalkozom, amelyik éppen megfog valamivel. Ami most a legközelebb áll az szívemhez az egy egyelőre cím nélküli romantikus, de izgalmas történet, melyet érdekes köntösbe csomagoltam. A sztori a reptíliánokkal/gyíkemberekkel – melyek alakváló lények – kapcsolatos valós teóriára alapul, akik a történet szerint titokban irányítják a világot. A kérdés mi van, ha az ellenállók elrabolt vezetője Evelyn Burke megismeri az alakváltók egyik vezetőjének fiát, aki meg akarja mutatni neki, hogy ők nem azok, amiknek tartja őket. És ha eközben közelebb kerülnek egymáshoz, mi győz? Az elvárások, a lojalitás vagy az érzelmek? A legnagyobb kérdés pedig, hogy a férfi az-e, akinek hiszi vagy téved?

Mivel foglalkozol, ha épp nem a klaviatúrát koptatod?

Imádom az állatokat, de a cicák állnak legközelebb a szívemhez. Ezért jelenleg egy macskamentő csoport, a Csellengők egyesületének tagjaként igyekszem segíteni a bajbajutott állatokon. Emellett imádok festeni és ékszereket készíteni, de minden jöhet, ami kreatív tevékenység.

Éltél meg írói válságot? Ha igen, hogyan jutottál túl rajta?

Előfordult, hogy egyszerűen képtelen voltam egy sort is írni, ilyenkor nem erőltettem, igyekeztem mással elfoglalni magam. Bár ha nem tudok írni, vagy ha befejeztem egy-egy kéziratot, mindig ürességet érzek, de ilyenkor tapasztalatom szerint hagyni kell, hogy az ihlet újra rátaláljon az emberre. Ez általában hamar megtörténik velem, egyszer volt, hogy hónapokba telt, de hál isten ez nem jellemző.

Kitől/kiktől olvasol szívesen?

Nem tudnék külön kiemelni senkit. Sokat olvasok, de hogy mit, az mindig attól függ, mi érdekel. Inkább a téma fontos számomra.

Hol találkozhatnak veled /találhatnak rád az olvasók?

A közösségi oldalakon az alábbiakon vagyok megtalálható:

Facebook: victoria1miller

Instagram: victoria111miller

Tiktok: victoriamillerhun

A Hibrid című könyvem pedig megvásárolható a Könyvimádók webshopjában: https://konyvimadok.hu/termek/victoria-miller-a-hibrid/

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük